Gemeente Breda steunt culturele organisaties met tweejarige subsidies

Het stadskantoor van de gemeente Breda | Foto: BredaNu

De komende twee jaar kunnen tien culturele organisaties rekenen op ondersteuning van de gemeente Breda. Samen krijgen zij 380.000 euro per jaar. Dat blijkt uit het nieuwe cultuurbeleid ‘Stad van Creatief Talent 2025-2040'.  

Met dit nieuwe beleid wil de gemeente bewoners, bezoekers, talenten, bedrijven en internationals verbinden met een interessant cultuuraanbod. Met vooral de focus op jeugd- en jongerencultuur en talentontwikkeling. Het beleid moet Breda’s imago versterken als stad van toegepaste technologie en creativiteit. De ‘Tweejarige Subsidieregeling Cultuur Breda 2025-2026’ is een uitwerking van het nieuwe cultuurbeleid ‘Stad van Creatief Talent 2025-2040′.  

Bijdrage aan ‘Bredaas cultuurprofiel’ 

De subsidie is bedoeld voor organisaties die bezig zijn in de professionele kunst- en cultuursector en bijdragen aan de Bredase culturele voorzieningen. De tien organisaties die de komende twee jaar subsidie ontvangen, zijn: Body of Art, Popmonument, Bühne Breda, Kunstbende, Club Solo, het zuid land, Van Gogh Galerie & Gastatelier, Breda Beats, Poppodium Phoenix en Studio Kasboek.

Wethouder van Cultuur Marike de Nobel (GroenLinks) geeft aan dat het ondersteunen van deze tien instellingen helpt om tot een duidelijk Bredaas cultuurprofiel te komen. “Dit is een mooie ontwikkeling, die laat zien dat we de juiste keuzes hebben gemaakt met het nieuwe cultuurbeleid. We maken daarmee onze stad aantrekkelijker, én brengen mensen samen.” 

De tien organisaties voldoen aan de eisen en leveren volgens de commissie een bijdrage aan de culturele doelen van de gemeente Breda. Eerder kregen 23 andere ondernemingen een subsidie voor vier jaar.