Transfer Omgba in afrondende fase en vertrekt toch bij NAC

Het Rat Verlegstadion | Foto: Tijmen Moelker / BredaNu

Na maanden lang wachten lijkt de recordtransfer van NAC Breda nu toch door te gaan. Een arbitragezaak en lange onderhandelingen verder, maar Omgba gaat verkassen naar AA Gent als het papierwerk klaar is. Omgba zal dan een frisse start maken bij de Belgische club, een transfer die al lang in de maak was. AA Gent legt een bedrag neer van meer dan een miljoen euro voor Aimé Omgba.

Eerdere drama

Eerder deze zomer waren de onderhandelingen al stuk gelopen. Dit was omdat er iets niet helemaal goed zou zijn met de knie van de middenvelder. Dat bleek uit de medische keuring bij AA Gent. Hierdoor wilde AA Gent het toenmalig afgesproken bedrag van 3,1 miljoen euro niet meer betalen. Omgba wilde een programma apart van de groep volgen tot dat de transfer rond was. NAC werkte hieraan mee en hoopte alsnog op een goede afloop met Omgba.

Omgba beweerde dat hij al 2,5 jaar last had van zijn knie. Het vertrouwen in de medische staf van NAC was hij al verloren. Echter beweerde NAC dat de problemen aan zijn knie zwaar overdreven waren. De club uit Gent zou dit alleen maar hebben gedaan om opnieuw te onderhandelen voor een lagere prijs. NAC vond dat niet acceptabel. De club uit Breda liet weten niet op deze manier te willen meewerken aan een transfer en de onderhandelingen voorlopig te stoppen.

Noodgedwongen akkoord

De Belgische transfermarkt sluit op 6 september. NAC heeft tot die tijd om de transfer af te ronden, anders kan hij volgend seizoen gratis de deur uit. Dit is omdat hij nog maar een jaar contract heeft Bij de club uit Breda. Een contract verlenging of een terugkeer bij de selectie van Carl Hoefkens lijkt onmogelijk. AA Gent wil het papierwerk vandaag af ronden, zodat Omgba nog ingeschreven kan worden voor de UEFA Conference League. Dit alles maakt de situatie rondom Omgba nog spannender.

Het zou gaan om een bedrag van 1,2 miljoen euro plus 10 procent doorverkoopclausule, veel minder dan voorheen dus. Dat betekent niet dat NAC dit bedrag niet goed kan gebruiken. Ze zoeken nog steeds een aanwinst voor aan de bovenkant, iemand die de selectie gelijk beter maakt.

Nieuwe versterking

Volgens verslaggever Joost Blaauwhof schijnt de naam van Thom Haye wel eens genoemd te zijn in het Rat Verlegh stadion. Dit meld hij op X. De vrije trappen-specialist, speelde de afgelopen twee seizoenen voor Heerenveen waar hij 86 eredivisie wedstrijden heeft gespeeld. De oud NAC speler zou dus een goede versterking zijn met het oog op handhaving in de Eredivisie. Zijn ervaring kan NAC, na het vertrek van Omgba, goed gebruiken.