Trainer Van Gastel heeft buitenlandwens en verlaat NAC Breda

Foto: BredaNu

Jean-Paul van Gastel stopt na dit seizoen als trainer/coach van het eerste elftal van NAC Breda. Dat maakte de club zaterdag bekend op haar website.

Volgens NAC heeft Van Gastel eerder al aangegeven dat hij voor een voetbalavontuur in het buitenland wil gaan. Daarom hebben de club en de trainer dinsdag besloten dat de samenwerking hier eindigt. Volgens NAC gaat het om een conclusie die gezamenlijk is getrokken.

De in Breda geboren Van Gastel trad in september 2023 aan als oefenmeester van NAC, als opvolger van de kort daarvoor ontslagen Peter Hyballa. Daarvoor was Van Gastel onder andere actief als trainer van het Chinese Guangzhou City en assistent-trainer bij Feyenoord.

‘Tijdig doorpakken’

Volgens technisch directeur Peter Maas van NAC Breda worden besluiten als deze het liefst genomen als de competitie beslist is. “Maar we kunnen nu wel tijdig en gericht doorpakken. En dat doen we in de wetenschap dat de trainer, zoals hij dat de afgelopen maanden ook heeft gedaan, gewoon keihard doorwerkt om tot op het laatst om promotie te blijven strijden.”

Ook Van Gastel zelf beaamt dat. “Ik heb in de winterstop ook al gezegd; wat ik ook zelf van plan ben, ik blijf tot het einde van mijn contract alles geven om met NAC het hoogst mogelijke te bereiken. Dat verlang ik van mijn spelers en mijn staf ook.”

Wil je alle ontwikkelingen rondom NAC Breda volgen? Luister dan elke donderdagavond om 20:00u naar NACpraat op BredaNu.