NAC kan geen vuist maken tegen Feyenoord in Rotterdam

NAC Breda heeft de uitwedstrijd in de Kuip tegen Feyenoord niet weten te winnen. Zondagmiddag werd er in Rotterdam met 2-0 verloren. In de eerste helft kopte Ayase Ueda raak. Na rust was het Quinten Timber die de eindstand vanaf de stip op het bord schoot.

Zonder Carl Hoefkens begon NAC vol energie aan de wedstrijd. In de Kuip was het de club uit Breda die meteen het initiatief nam. Dit werd echter al snel overgenomen door de Rotterdammers. Dit deden ze zonder daarbij voor gevaar te zorgen. Ook NAC kon geen vuist maken wat leidde tot een eerste helft zonder kansen.
Voorin kon NAC geen voet aan de grond krijgen. Ook Feyenoord stelde hier eigenlijk niks tegenover. De enige echte kans van de eerste helft was ook meteen raak. Na een voorzet van de linksback van Feyenoord was het Ueda die koppend de 1-0 maakte.

Verdedigend sterk en penalty beslist wedstrijd

NAC was na rust even iets sterker dan voor de pauze. Na de 2-0 via een penalty was het echter alleen nog tegenhouden voor de ploeg van assistent coach Kaczmarek. Dit deden de Bredanaars goed waar Feyenoord niet heel veel grote kansen meer creëerde, er waren nog wat schoten van afstand en Ivanusec van Feyenoord produceerde nog een fraaie omhaal. Deze werd eenvoudig gepakt door doelman Bielica en dus werd het geen 3-0. NAC kon hier ook niks meer tegenover zetten waardoor het bij 2-0 bleef. NAC zal deze wedstrijd snel proberen te vergeten en zich richten op de uitwedstrijd bij FC Twente. Hier treedt de ploeg met hoofdtrainer Hoefkens volgende week zondag aan.