NAC Vrouwen spelen eerste wedstrijd tegen PEC Zwolle

Foto : Patrick/Bredanu

Zaterdag 22 juni is een bijzondere dag in de historie van NAC Breda. De dit jaar opgerichte damesploeg speelde vandaag haar eerste oefenwedstrijd. Op sportpark Heksenwiel trapten de vrouwen van NAC om half twee af voor een oefenpot tegen een combinatie van PEC Vrouwen 1, aangevuld met jeugdspeelsters van de club uit Zwolle. De ploeg van hoofdtrainer Richard Mank verloor de wedstrijd met 0-6 maar kon desondanks spreken van een geslaagde middag.

Een honderdtal toeschouwers kwam op de allereerste wedstrijd van dit nieuwe team af en zag hoe de wedstrijd open begon. De teams waren aan elkaar gewaagd en het was duidelijk nog even de juiste afstemming vinden voor beide elftallen. Dit is niet verwonderlijk aangezien beide teams nog niet lang in training zijn en hun eerste oefenwedstrijd speelden. Toch was het PEC dat na een minuut of veertig plots met 0-3 voorstond. Deze tussenstand kwam tot stand uit de enige drie grote kansen in een eerste helft die verder heel goed op leek te gaan.

NAC onmachtig in de tweede helft

De 0-3 tussenstand betekende gelijk ook de score waarmee beide ploegen de rust ingingen. In het tweede bedrijf zagen we een compleet andere wedstrijd. Meteen na het fluitsignaal werd de aanval gezocht door de uitploeg. Iets wat een aantal minuten later leidde tot de 0-4. De tweede helft was in tegenstelling tot de eerste een helft waarin het spel vooral richting het Bredase doel ging. Na de 0-5 en de 0-6 ging de formatie van Richard Mank op zoek naar een eretreffer, deze kwam er helaas niet meer waardoor de eerste wedstrijd met 0-6 verloren ging.

Eerste divisie

Het vrouwenelftal van NAC heeft nog tot ongeveer eind augustus om een hecht collectief te smeden. De ploeg stroomt in de eerste divisie voor dames in. Hier mag de startende ploeg gaan knokken voor een plekje in de Azerion Vrouwen Eredivisie. De voorbereiding wordt vervolgd met een oefenwedstrijd op zondag 30 juni om 12:30 uur. Het dameselftal van VV Bavel is dan de tegenstander op sportpark de Roosberg.

Afgelopen dinsdag trainde het dameselftal van NAC voor het eerst, ook hier was BredaNu bij aanwezig. Een reportage hiervan is hieronder te bekijken.