Zorgen om inkomenszekerheid: wethouders kloppen aan bij de Tweede Kamer

Het stadskantoor van de gemeente Breda | Foto: BredaNu

Samen met meerdere gemeenten in Nederland maakt Breda zich zorgen over de inkomenszekerheid van de inwoners, wethouders komen in actie. Daarom hebben wethouders een manifest aan de Tweede Kamer aangeboden. Hiermee hopen zij de Tweede Kamer mee te overtuigen om de zorg over inkomenszekerheid aan te pakken.

De gemeenten pleiten voor een voldoende en voorspelbaar inkomen. Werken moet lonen en toeslagen moeten niet meer nodig zijn als het aan de lokale bestuurders ligt. Daarnaast vragen zij meer ruimte van de Rijksoverheid om maatwerk te kunnen bieden. Hiermee kunnen zij zich meer richten op gezinnen in kwetsbare posities. Ook is een van de randvoorwaarden dat de gemeenten voor een structurele aanpak van armoede ook structurele middelen nodig hebben om inwoners een persoonlijke aandacht te bieden.

De Bredase wethoudster Marike de Nobel (GroenLinks, wethouder Inkomen en Armoede) steunt dit manifest. ‘’We zien dat er ook in Breda mensen zijn die moeite hebben de rekeningen te kunnen betalen. Gelukkig kunnen wij inwoners die dat nodig hebben hulp en ondersteuning bieden. Zo zetten we als gemeente actief in op signalering van armoede en schulden, bieden we inwoners inzicht en ondersteuning in het inkomen bij de stap naar werk en hebben we sinds kort een straattandarts,’’ aldus Marike.