Zo toont Breda waardering voor mantelzorgers

In Breda zetten maar liefst 50.000 mantelzorgers zich dagelijks in voor de zorg van hun naasten. Of het nu gaat om de zorg voor een familielid, vriend of buur, mantelzorgers maken een enorm verschil in het leven van de mensen om hen heen. De gemeente Breda erkent het belang van deze onmisbare zorg en biedt daarom een speciale mantelzorgwaardering aan als blijk van dank.

Van 15 augustus tot 31 oktober kunnen mantelzorgers in Breda een Breda Cadeaukaart aanvragen. Volwassenen ontvangen een cadeaukaart ter waarde van 75 euro, terwijl jonge mantelzorgers een kaart krijgen met een waarde van 25 euro. Deze cadeaukaart is bedoeld als erkenning voor de inspanningen en opofferingen die mantelzorgers dagelijks leveren. Een gebaar van dank voor de zorg die zij met zoveel liefde verlenen.

Het verhaal van Han en Ria

Han is een van de vele voorbeelden van mantelzorgers die in stilte het verschil maken. Zijn zorg en toewijding zorgen ervoor dat Ria ondanks haar ziekte de beste ondersteuning krijgt, en zijn verhaal laat zien hoe mantelzorgers soms hun eigen leven opzij zetten om voor hun geliefden te zorgen. “We dragen de ziekte samen”, vertelt Pijnenburg. “Makkelijk is het niet, hoor. Mijn vrouw kan steeds minder, waardoor ons leven bestaat uit activiteiten van maximaal twee uur.” Ria gaat af en toe naar dagbesteding en dan gaat Han naar het terras, op bezoek bij vrienden of rust lekker uit. Hoewel hun geliefde uitjes naar de Efteling of de wandelingen door de stad niet meer gezamenlijk kunnen, maken ze er samen het beste van. “Met de cadeaukaart gaan we samen uit eten, en geven we een flinke fooi.”

Een blijk van waardering en steun

De gemeente Breda toont met de mantelzorgwaardering niet alleen dankbaarheid voor de inzet van mantelzorgers, maar erkent ook de emotionele en fysieke belasting die het zorgen voor een ander met zich mee kan brengen. Of het nu gaat om een verhaal als dat van Han en Ria of een andere mantelzorger in de stad, deze cadeaukaart is een symbolisch gebaar van dankbaarheid voor hun onmisbare werk.

Breda laat zien dat zorg niet alleen gaat over medische ondersteuning, maar ook over het erkennen en waarderen van de inzet van degenen die dagelijks voor hun naasten zorgen. De Bredamantelzorgwaardering kun je aanvragen via de website van Breda Mantelzorg.