160.000 euro in beslag genomen bij grote controle bij bedrijven en opslagboxen

Handhaving in Breda | Foto: BredaNu

Handhavers van de gemeente hebben samen met de politie dinsdag een grote controleactie uitgevoerd bij een aantal bedrijfspanden en opslagboxen. Daarbij is bij één bedrijf 160.000 euro aan contant geld aangetroffen.

Behalve het geld werden ook messen, een jachtgeweer en een racemotor gevonden. De doorzoeking van het pand maakte onderdeel uit van een grote controle bij verschillende Bredase bedrijfspanden en opslaglocaties, waarbij naast een aantal bedrijfspanden ook 700 opslagboxen werden gecontroleerd. Daarbij werkte de gemeente samen met de politie en de branchevereniging van verhuurders van opslagruimten.

Het geld, dat mogelijk afkomstig is van witwassen, is in beslag genomen door de politie. Dat geldt ook voor de andere aangetroffen zaken. Ook werd een 46-jarige man uit Breda aangehouden. Hij zit vast voor verder onderzoek.

Baronie Interventieteam

De actie was gericht op het aanpakken en tegengaan van criminele activiteiten. Samen met andere gemeenten in de regio wordt samengewerkt in het zogeheten Baronie Interventieteam (BIT). Het interventieteam wil de komende tijd meer grote integrale controles aan uitvoeren in de regio.