Politiebeelden tonen achtervolging van tieners in gestolen auto op A27

Foto: Politie Zeeland-West-Brabant

Beelden van een achtervolging van vorig jaar maart zijn donderdag vrijgegeven door de politie. Op de beelden is te zien hoe twee minderjarige jongens uit Frankrijk in een gestolen voertuig met hoge snelheden over de snelweg A27 bij Breda reden.  

De politie kreeg destijds in maart een melding binnen van een gestolen auto die Nederland was binnengekomen via de Belgische grens. Met een achtervolging van meer dan 100 kilometer lang, ging de politie achter de twee jongens van 14 en 16 jaar aan. “Er werden namelijk snelheden van meer dan 200 kilometer per uur gehaald, wat voor ervaren rijders al gigantisch risicovol is. Dat het met een stel onervaren jongens zonder rijbewijs levensgevaarlijk is en heel anders had kunnen aflopen lijkt ons wel duidelijk”, laat de politie weten bij de beelden.  

Einde aan achtervolging

Ondanks dat de politie een stopteken gaf en de zwaailichten aanzette, gingen de jongens met hoge snelheden er juist vandoor. Uiteindelijk gaven de twee zich over en werden klemgereden door meerdere politiewagens, waarna ze werden aangehouden. “Dat ze uiteindelijk toch beseften dat ze beter konden stoppen en dat zonder ongelukken, was al bij al een klein wonder. De auto kon daarmee gelukkig ook nog heel terug naar de rechtmatige eigenaar”, aldus de politie. 

De politie laat weten dat er tegen de 16-jarige bestuurder een proces-verbaal is opgemaakt voor opzettelijk verkeersgevaarlijk gedrag en rijden zonder rijbewijs.

Bekijk hieronder de beelden die de Politie Zeeland-West-Brabant heeft gedeeld.