Jongeren gaan bij FIKS aan de slag met zes maatschappelijke projecten

Foto: FIKS

Het programma FIKS voor jongeren uit Breda, Zundert en Etten-Leur gaat de komende tijd aan de slag met zes maatschappelijke organisaties. De deelnemende jongeren buigen zich over verschillende vraagstukken en bereiden zichzelf daarmee ook voor op een studiekeuze of loopbaan.

De deelnemers gaan aan de slag met de volgende projecten:

Shoppen bij ReShare: Een tweedehands kledingwinkel die mensen in geldnood helpt met betaalbare kleding te kopen. Match & work: Zet zich in voor jongeren die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt, deze te versterken en daarmee meer hoop biedt voor de toekomst. TEJO: Bij TEJO kunnen jongeren tussen de 10 en 20 terecht voor een luisterend oor, advies of begeleiding.

Phoenix People Project: Is een project wat jongeren helpt bij het verwerken van trauma’s en daar een helpende hand bij biedt. Yellow Roses Foundation: Is een organisatie de vrouwen met kanker of een levensbedreigende ziekte een dag verwend en in het zonnetje zet. Lokale verhalen die worden verteld door ruim 100 vrijwilligers van BredaNu: Wat leeft er rond Breda? Bij BredaNu zetten dagelijks vrijwilligers zich in om zoveel mogelijk hierover te vertellen.

Jongeren die interesse hebben om zich aan te melden voor het project, kunnen terecht op de website van FIKS.