Inschrijvingen open voor Move to Fight Cancer Breda

Foto: Move to Fight Cancer

Op 23 juni 2024 is Move to Fight Cancer: een evenement wat Swim to Fight Cancer, LoveLife Run en, voor het eerst, Spinning4Life. Met deze evenementen haalt Stichting Fight Cancer geld op voor onderzoek naar kanker. De inschrijvingen voor het evenement openen op 1 december.

Op vrijdag 1 december om 16:00 opende de website voor inschrijvingen. Deelnemers kunnen zelf kiezen aan wat voor onderdeel ze meedoen. Swim to Fight Cancer, waarvan dit jaar de vierde editie is. LoveLife Run, dat sinds 2021 jaarlijks wordt georganiseerd. Deze onderdelen hebben verschillende afstanden om aan mee te doen, zoals 500 meter, 1 of 2 kilometer zwemmen en 5 of 10 kilometer hardlopen. Spinning4Life, voor de allereerste keer in Breda buiten een landelijke actie, met wel 100 tot 150 spinningfietsen voor een 4 uur durende spinning les. En voor de echte sportievelingen is er nog het onderdeel Ultra met 2 kilometer zwemmen, 10 kilometer hardlopen en 1 uur spinnen.

Trainingen

Move To Fight Cancer organiseert gratis trainingen voor iedereen die zich inschrijft. Zo hopen ze ervoor te zorgen dat iedereen veilig en onder professionele begeleiding zich kan voorbereiden. Trainingen zijn verplicht voor deelnemers die in behandeling zijn voor kanker of deze net hebben afgerond. Voor het hardlopen wordt er 12 weken getraind in zowel Breda als Oosterhout. Voor het zwemmen zijn er 6 tot 8 trainingen in het buitenbad en het open water. De trainingen zijn een goed moment om met mede-deelnemers te verbinden.

Stichting Fight Cancer

Met de opbrengsten van Move To Fight Cancer draagt Stichting Fight Cancer bij aan de financiering van verschillende onderzoeken naar kanker. Wetenschappelijk onderzoek is heel belangrijk om kankerdiagnoses te voorkomen en de overlevingskans te vergroten. Het motto van Stichting Fight Cancer is Love Life, Fight Cancer. Je kan ze hierbij helpen door je in te schrijven bij Move To Fight Cancer of te doneren voor verschillende onderzoeken.