Hier zijn de herdenkingen in Breda

Dodenherdenking in Park Valkenberg

Aanstaande zaterdag op 4 mei is er om 20.00 uur twee minuten stilte. Dit is voor ‘allen – burgers en militairen – die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen of vermoord; zowel tijdens de Tweede Wereldoorlog en de koloniale oorlog in Indonesië, als in oorlogssituaties en bij vredesoperaties daarna.’

De herdenking in Breda is in Park Valkenberg bij het monument De Vlucht. Het begint om 19.00 uur. Naast een voordracht en een gedicht zal burgemeester Paul Depla een toespraak houden. Na de plechtigheid vindt er een herdenkingsconcert plaats in de Grote Kerk. De herdenking in Park Valkenberg is live te volgen op BredaNu Radio.

In Prinsenbeek start de herdenkingsdienst In de Onze Lieve Vrouwen kerk ten Hemelopneming om 19.00 uur. Daarna is er een stille tocht naar de Vredeskapel. Hier zal de twee minuten stilte plaatsvinden. Waarna familie van Poolse Oud-strijders, kinderen van basisschool de Griffoen en wethouder Carla Kranenborg-van Eerd kransen leggen

De Willibrorduskerk is in Teteringen de locatie voor de dodenherdenking. De dienst is om 19.00 uur en wordt met zang begeleid door het koor Cantara. Ook wethouder Arjen van Drunen zal aanwezig zijn.

In Bavel is in de Heilige Maria Hemelvaartkerk speciale aandacht voor voor de vijf Poolse militairen die het leven lieten bij de bevrijding van het dorp. Het Programma start om 19.15 uur met liederen door Koor AmbiCiuS. Gevolgd door toespraken van onder andere wethouder Jeroen Bruijns. Na de twee minuten stilte volgt de kranslegging.

Om 19.00 uur begint in Ulvenhout de herdenking in de Laurentiuskerk. Na de dienst wordt de herdenking voortgezet bij het bevrijdingsmonument aan het Wilhelminaplein. Beide delen worden muzikaal ondersteund door Harmonie Constantia. Bij het monument leggen Ulvenhoutse basisschoolleerlingen en wethouder Eddie Förster een krans waarna twee minuten stilte volgt.