Glas- en blikverbod ook tijdens Koningsdag van kracht in Breda

Foto: John-Roy Ippel / BredaNu

Ook tijdens Koningsdag zal er in de Bredase binnenstad een glas- en blikverbod gaan gelden. Het is dan niet toegestaan om op straat glaswerk of blikjes bij je te hebben.

De gemeente voerde tijdens carnaval ook al zo’n verbod in, om gevaarlijke situaties met bijvoorbeeld gebroken glas op straat te voorkomen. Volgens de gemeente is dat goed verlopen en zorgde het verbod er onder andere voor dat er minder mensen met snijwonden bij de EHBO terecht kwamen. Borden bij de toegangswegen tot de binnenstad moeten bezoekers erop wijzen dat het verbod van kracht is. Ook zullen BOA’s van de gemeente en beveiligers controleren.

Kritiek

Helemaal zonder kritiek is het verbod overigens niet. Onder andere de SP-fractie maakte zich rondom carnaval zorgen over de toegankelijkheid van evenementen voor mensen met een kleine beurs. Volgens de partij is niet iedereen in staat om drankjes bij de horeca te kopen en zorgt het verbod ervoor dat mensen lastig drinken van thuis mee kunnen nemen. Ook de werking van het verbod werd door de partij in twijfel getrokken. Er lag tijdens carnaval nog steeds veel glas en blik op straat.

Het verbod zal woensdagavond 26 april om zes uur al ingaan en geldt tot vrijdag acht uur ’s ochtends.