Gitte, Tim en Jaco lopen van Breda naar Nijmegen voor Serious Request

Foto: Monné Zorg & Beweging

Collega’s Gitte, Tim en Jaco lopen in twee dagen 95 kilometer naar het Glazen Huis in Nijmegen. Serious Request haalt dit jaar geld op voor onderzoek naar spierziekte ALS.

Fysiotherapeut Gitte verloor vorig jaar haar vader aan de ziekte ALS. “Daarom vinden wij het belangrijk aandacht te geven aan dit goede doel.” zegt haar collega Tim. De drie fysiotherapeuten lopen daarom van Tijns Waterplein, vernoemd naar Tijn Kolsteren van Serious Request Breda 2016, naar de Grote Markt in Nijmegen. Daar staat het Glazen Huis op hen te wachten, waar ze aan zullen komen op zaterdag 23 december. Gedurende twee dagen zullen ze ongeveer 95 kilometer afleggen.

Dit doen ze om geld op te halen voor ALS. Doneren aan hun doel kan via de website van 3FM. De teller staat nu al op meer dan 2.300 euro. Het opgehaalde geld van alle acties en bij het Glazen Huis zelf gaat naar wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak, behandeling en genezing, maar ook voor de juiste persoonlijke ondersteuning voor patiënten met ALS. Zo kan je door Stichting ALS Nederland te steunen, de kwaliteit van leven van patiënten verbeteren.