Drukke nacht voor politie en handhaving in Breda: vier mensen aangehouden

Een politieauto | Foto: BredaNu

De politie en handhaving hebben in de nacht van 17 december hun handen uit de mouwen moeten steken voor vier aanhoudingen in het uitgaanscentrum in Breda.

De eerste aanhouding vond rond twee uur in de nacht plaats. In een horecazaak in de binnenstad van Breda werd een 21-jarige man uit Etten-Leur met een glas op het hoofd geslagen. Een 29-jarige man uit Breda werd op aanwijzing van een beveiliger door de politie aangehouden.

Nog geen halfuur later vond de tweede aanhouding plaats op de Vismarktstraat, dit maal is het een 16-jarige jongen. Volgens de politie heeft hij momenteel geen vaste woon- of verblijfplaats. Hij zou in een café op de Haven een fles drank gestolen hebben. De politie kwam er tijdens de aanhouding achter dat de jongen ook andere gestolen spullen bij zich had. Het is nog niet bekend om welke spullen dit gaat.

De laatste aanhoudingen waren rond half 4 ’s nachts, ditmaal weer op de Haven. Hier werden twee mannen uit Bergen op Zoom aangehouden. Volgens de politie werden deze mannen verdacht van betrokkenheid bij de mishandeling van een 29-jarige man uit Dorst. Het slachtoffer was even buiten voor een café een sigaret aan het roken. Toen de man eenmaal weer naar binnen wilde gaan, werd hij in het gezicht geslagen en viel daardoor achterover. Volgens een getuige werd het slachtoffer door twee mannen tegen het hoofd getrapt terwijl hij nog op de grond lag.