Derde degustatieloop in Breda: hapjes en tapjes voor de Voedselbank

De Voedselbank in Breda | Foto: BredaNu

De Voedselbank in Breda organiseert voor de derde keer een zogeheten degustatieloop. Vijf andere horecazaken organiseren dit initiatief samen. De helft van de ticketopbrengst gaat naar huishoudens die de Voedselbank Breda ondersteunt.

De degustatieloop is ontstaan door een contact tussen de Voedselbank en Café Belgique naar aanleiding van een succesvolle bierviltjesactie van de Voedselbank, geeft Ad van Aalst, coördinator communicatie van de Voedselbank Breda, aan. ”De insteek was om samen te kijken of er vanuit de horeca iets voor de Voedselbank gedaan kon worden.’’

Handen ineenslaan

De deelnemers kunnen dit jaar genieten van hapjes en tapjes terwijl ze een wandeling maken in de binnenstad. Op zes verschillende locaties kunnen de deelnemers terecht: Café Belgique, Café de Beyerd, Café Publieke Werken, Café Dok 19, T-Huis en bij de Voedselbank Breda op de Koele Mei. ”Veel cafés zijn benaderd door Café Belgique en deze cafés hebben daarop positief gereageerd. De deelnemers zijn meestal de vaste klanten van de deelnemende cafés.’’

De helft van de ticketopbrengst gaat naar de Voedselbank. Zodat de bijna 400 huishoudens die (tijdelijk) extra ondersteuning nodig hebben, zoveel mogelijk gezonde etenswaren kunnen blijven krijgen. ”Na aanmelding onderzoeken wij met name de financiële huishouding. Wanneer ze onder een bepaalde norm vallen, hebben zij recht op steun van de Voedselbank’’, aldus Van Aalst.

”Of er een vierde degustatieloop komt, is afhankelijk van de opkomst en het succes van deze komende degustatieloop. En natuurlijk van de bereidwilligheid van de horeca in Breda.’’ De degustatieloop vindt plaats op zondag 8 september.