Daan Quaars (VVD) verlaat na vijf jaar het Bredase college

Daan Quaars (L) tijdens een raadsvergadering.

Wethouder Daan Quaars gaat eind september het Bredase college van burgemeester en wethouders verlaten. Dat meldt de gemeente Breda dinsdagmiddag op haar website. De VVD-bestuurder gaat aan de slag als directeur/bestuurder van de Logistics Community Brabant, een organisatie die zich inzet voor logistieke innovaties binnen de provincie.

Quaars kwam na de vorige gemeenteraadsverkiezingen terug in het college als wethouder Stedelijke Ontwikkeling, Digitalisering, Mobiliteit en Sport. In de vier jaar daarvoor was hij ook al wethouder.

Daan Quaars neemt dus afscheid van de Bredase politiek. Een omgeving die hij gaat missen, zo laat hij in een verklaring weten. “Wethouder is één van de allermooiste functies die er is. Hoe bijzonder is het dat je dat werk mag doen voor je eigen stad! De afgelopen jaren heb ik de unieke kans gehad om te bouwen aan een nog mooier Breda.”

Oliemannetje

Burgemeester Paul Depla noemt zijn toekomstige oud-collega een ‘oliemannetje in de Bredase politiek’. “Ik heb Daan leren kennen als iemand die altijd nadenkt hoe hij het schijnbaar onmogelijke toch mogelijk kan maken. Het meest treffende voorbeeld hiervan is de doortocht van La Vuelta door de Grote Kerk.”

Wie Daan Quaars gaat opvolgen als wethouder, is nog niet bekend.