3000 liter helium aangetroffen in woonwijk

Handhavers troffen een enorme hoeveelheid gasflessen aan. | Foto: Handhaving Breda / Instagram

Boa’s van de gemeente Breda troffen dinsdagavond een behoorlijke hoeveelheid gasflessen aan in een garagebox aan de Loenhoutstraat. Volgens de gemeente is er in totaal 3000 liter helium en 150 liter lachgas gevonden in de box, die midden in een woonwijk staat.

De handhavers kregen een tip via Meld Misdaad Anoniem, waarop ze in de garagebox zijn gaan kijken. Daar zagen ze ‘een enorme hoeveelheid’ op elkaar gestapelde gasflessen. Niet alleen werd het limiet (125 liter helium) fors overschreden, ook hadden de flessen verankerd moeten zijn. Ook had de ruimte geventileerd moeten zijn. Dat was in de garagebox niet het geval.

Tweede garagebox

De eigenaar liet aan de boa’s weten nog een tweede garagebox te verhuren. Ook in deze box aan de Teteringsedijk troffen de handhavers nog eens 150 liter lachgas aan. Ook hier voldeed de opslag niet aan de regels.

Alle gasflessen zijn door de gemeente in beslag genomen en zullen worden vernietigd. De gemeente kijkt daarnaast welke maatregelen genomen kunnen worden tegen de eigenaar en de huurder van beide garageboxen.