COA opent tijdelijke noodopvang voor 500 asielzoekers op Breepark

Breepark, archieffoto | Foto: BredaNu

Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) gaat vanaf volgende week zes weken lang asielzoekers opvangen op Breepark. Op de tijdelijke noodopvang op de evenementenlocatie kunnen maximaal 500 mensen terecht.

Het COA gaat de opvang gebruiken om tekorten op andere locaties op te vangen. Een aantal andere, tijdelijke opvangplekken sluiten de komende tijd de deuren. Omdat de nieuwe langdurige opvanglocaties nog niet open zijn, moeten de asielzoekers de komende weken ergens anders worden ondergebracht. Bovendien verwacht het COA in de komende periode een hogere instroom van vluchtelingen.

Overbrugging

De gemeente Breda heeft een tijdelijke vergunning afgegeven voor het opvangen van asielzoekers in de evenementenlocatie. “Met deze tijdelijke overbruggingslocatie, kunnen we hopelijk voorkomen dat er mensen noodgedwongen buiten moeten slapen”, geeft wethouder Arjen van Drunen (PvdA) namens het college aan.

In Breda wordt er ook gekeken naar opvang voor langere tijd. Daarmee zoekt de gemeente een antwoord op de vraag vanuit de rijksoverheid aan Nederlandse gemeenten om meer opvangplekken te realiseren. In totaal zijn er landelijk naar verwachting 19.000 plaatsen nodig. Breda zou er daarvan 675 moeten leveren.