Bredase Stappers op pad voor Wensambulance Brabant

Dinsdag begon wandelgroep de Bredase Stappers aan de eerste dag van de Nijmeegse Vierdaagse. De meesten in de groep lopen al jaren mee. Sinds een aantal jaar loopt de groep om geld op te halen voor goede doelen. Dit jaar is dat goede doel Wensambulance Brabant.

Vorig jaar liep de groep voor Hospice Breda. Een van de lopers, Liana de Ruiter, is daar actief als vrijwilliger. Zo kwam de groep ook op het idee om dit jaar de Wensambulance als goed doel te kiezen. De Ruiter ziet de ambulance namelijk regelmatig langskomen bij de mensen die palliatieve zorg ontvangen en ook de glimlach op hun gezicht wanneer hun wens in vervulling komt. Want bij Wensambulance Brabant is eigenlijk alles mogelijk, zo vertelt Joop Aarts, chauffeur bij de organisatie. Nog een keer naar zee toe, naar het ouderlijk huis, een pretpark of een concert. 

Wensambulance Brabant

Het gaat Aarts om het comfort en plezier van de mensen. Daarvoor heeft de ambulance bijvoorbeeld een elektrische brancard. En in tegenstelling tot een normale ambulance, heeft de Wensambulance nooit haast. “Het liefst doen we eerst nog een kopje koffie”, vertelt Aarts. Willem van Oosterbosch, ook een chauffeur bij de organisatie, vertelt dat ze de hele dag vrijhouden voor wat de persoon die ze meenemen, maar wilt. Zo gaan ze ‘s avonds, na een dagje weg, nog wel eens ergens anders heen. “Het is hún dag”, vertelt Van Oosterbosch, “Als zij ‘s avonds nog ergens anders langs willen, bij iemand op bezoek bijvoorbeeld, dan doen we dat gewoon.” 

Oosterbosch en Aarts zijn al jaren vrijwillig bij de organisatie. Aan hen heeft Wensambulance Brabant dus geen kosten. Aan dingen als de elektrische brancard wel. Ook zijn er kosten voor de diesel en onderhoud van de ambulance. Kosten waarvoor Wensambulance Brabant volledig afhankelijk is van donaties. “En acties zoals deze”, zegt Aarts, duidend op de actie van de Bredase Stappers. De groep benaderde Wensambulance Brabant een tijdje terug. “Dit is weer iets heel bijzonders”, vertelt Aarts, “Dat moeten we met 100 procent steunen.” 

Doelbedrag

De Bredase Stappers stelden een doel op van 2.700 euro. Momenteel staat de teller op 4.900 euro. Dat is dus 181% van het originele doel. Het doet de chauffeurs goed om zo’n bedrag binnen te zien komen. Dat betekent dat ze weer kunnen helpen meer laatste wensen van mensen te vervullen. Dat geeft ook de stappers een steuntje in de rug. Er kan gedoneerd worden tot en met 30 augustus.