Bredase campagne moet fietsers stimuleren om een helm te dragen

Foto: Pixabay

Woensdag gaat in West-Brabant een nieuwe verkeerscampagne van start die fietsers moet stimuleren om een helm te dragen. De gemeente, de ANWB en verschillende fietsenwinkels werken mee aan de campagne door fietsers te adviseren over het gebruik van de helm.

Volgens de gemeente blijkt uit onderzoek dat fietsers met een helm bij een ongeval zo’n 60 tot 70 procent minder kans hebben op ernstig of dodelijk hoofdletsel in vergelijking met fietsers die geen helm dragen. Volgens wethouder Daan Quaars (VVD) zijn het vooral ouderen die baat kunnen hebben bij het dragen van een helm op de fiets. “Steeds meer ouderen zijn graag buiten en fietsen een rondje door onze stad of de mooie natuur eromheen. Soms op een normale fiets, soms ook op een e-bike. Dat vind ik super tof om te zien! Tegelijkertijd kan het effect van een valpartij helaas groot zijn. Met deze actie willen we hen stimuleren om zo lang mogelijk te blijven bewegen en een helm maakt het net een stukje veiliger.”

De campagne start één dag voor de Landelijke Dag van de Fietshelm, een initiatief artsen en de hersenstichting om fietsers bewust te maken van verkeersveiligheid op de fiets.