Bredanaar krijgt 1 jaar cel voor veroorzaken dodelijk ongeval na gebruik lachgas

Het gerechtsgebouw. Archieffoto | Foto: BredaNu

De 23-jarige man die vorig jaar onder invloed van lachgas met zijn auto een ongeluk kreeg waarbij een inzittende om het leven kwam, moet een jaar de cel in. Dat heeft de rechter donderdag bepaald in de Bredase rechtbank.

Het eenzijdige ongeluk vond plaats in het buitengebied van Oud Gastel. In een bocht van de Standdaarbuitensedijk verloor Pieter L. de macht over het stuur. De auto reed op dat moment ruim 130 kilometer per uur, waar 60 kilometer per uur is toegestaan. De auto kwam tegen een boom tot stilstand.

Het Openbaar Ministerie (OM) had twee jaar cel plus een half jaar voorwaardelijk geëist. Ook zou de man, als het aan de officier van Justitie had gelegen, vier jaar niet meer achter het stuur mogen kruipen. Het vonnis valt dus lager uit dan wat het OM had geëist.

Naast het dodelijke slachtoffer, een 17-jarige jongen, zaten ook twee 16-jarige meisjes in de auto. Zij raakten zwaar gewond. Behalve een jaar celstraf, mag L. ook drie jaar geen motorvoertuig besturen en moet hij de slachtoffers een flinke schadevergoeding betalen.