Bouw gestart van een nieuwe, duurzame busstalling

Foto: Provincie Noord-Brabant

Vanaf voorjaar 2025 vertrekken de bussen niet meer vanaf de huidige stalplaats aan de Slingerweg, maar vanaf de Oosterhoutse Busbaan. Deze busstalling belooft groter, groener en duurzamer te zijn.

De bouw startte woensdag 25 november met de onthulling van het bouwbord. Met een oog op de toekomst en de verwachte groei van het openbaar vervoer, werd en besloten deze busstalling groter te maken dan de huidige busstalling. De nieuwe busstalling zal plaats hebben voor wel 180 bussen. Voornamelijk elektrische bussen. Dit is een van de manieren waarop dit project bijdraagt aan de duurzame doelstellingen die de provincie heeft voor het openbaar vervoer.

Hiernaast wordt namelijk ook met duurzaam materiaal gewerkt en komt er een ecozone van 15 meter rondom het terrein. Ook komt er een begroeid dak op het gebouw dat geplaatst wordt. Naast de busstalling zullen er namelijk ook een wasstraat, kantoren, een kantine en een plek voor onderhoud worden gebouwd. Het grootste deel van het terrein is voor het stallen van bussen in de buitenlucht. “Met deze zero-emissie busremise is het ov in West-Brabant klaar voor de toekomst”, zegt gedeputeerde mobiliteit Stijn Smeulders bij de onthulling van het bouwbord.