Bekijk de bekendmakingen van de prinsen nu terug op BredaNu

Prins Arie d'n Irste van het Kielegat | Foto: BredaNu

Afgelopen weekend zijn in verschillende kernen van de gemeente Breda de prinsen voor het nieuwe carnavalsseizoen bekendgemaakt en geïnstalleerd. Bij een aantal daarvan was BredaNu met de SanseveriaTV-camera aanwezig, kijk hieronder de reportages terug, of kijk ze de komende dagen op tv.

Kielegat

In het Kielegat (Breda) werd voor de vierde keer op rij Prins Arie d’n Irste geïnstalleerd als prins. Een unicum, want de meeste prinsen zwaaien eerder af. Wel heeft Prins Arie laten weten dat Carnaval 2023 zijn laatste jaar als prins zal zijn.

Totdenringen

In Totdenringen (Teteringen) werd bekendgemaakt dat Prins Snoek d’n Irste ook in 2023 weer voor mag gaan in het carnavalsfeest van AKV De Sikken. Bekijk hier de reportage van deze gezellige avond!

Giegeldonk

In Giegeldonk (Haagse Beemden) zal Prins Cornillûs in 2023 de scepter zwaaien. Zijne Doorluchtige Hoogheid werd feestelijk onthaald in buurthuis Gageldonk.

’t Aogje

In ’t Aogje (Princenhage) is het Prins Raymundus XIX die voor het vierde jaar op rij het carnavalsfeest mag aanvoeren. En dat in het jaar dat ’t Aogje het 66-jarig jubileum mag vieren! Bekijk hier hoe de installatie eruit zag.

Baviaonen, Boemeldonck, Bosuilendorp

En dan zijn er natuurlijk nog installaties van hoogheden waar we helaas niet bij aanwezig konden zijn. Bij De Baviaonen in Bavel maakte Prins Adrianus voor het eerst zijn entree als Prins. In Boemeldonck (Prinsenbeek) wordt er elk jaar een nieuwe prins gekozen. Komend carnavalsseizoen mag Prins Franciscus de LVII de scepter zwaaien. Ook in Bosuilendorp (Ulvenhout) een nieuw gezicht: Prins Nillus XVIII zal in 2023 zijn gevolg aan mogen voeren.

Ginneken

’t Lestogenblik (Ginneken) heeft tijdens carnaval geen prins, maar een Baron. Baron Guillaume Martin de la Triomphe Éblouissant , Constructeur Fanatique de Caillou Bleu et Excellent Connaisseur en Vins et Pécuniaires le Dernièrre du Moment om precies te zijn. Afgelopen zondag werd bekend gemaakt dat hij ook in 2023 weer voorop mag gaan tijdens carnaval.

Kijk komende zaterdag naar BredaNu voor meer carnaval

Ook komend weekend kun je bij BredaNu nog genieten van carnaval. Zaterdagavond om 20:00u kun je eerst de installatie van Prins Arie d’n Irste terugkijken en rond 20:30u kun je genieten van de registratie van het Blèèrfêêst, dat deze vrijdag plaatsvindt.