The Roaring Twenties komen tot leven in de Avenue

26 februari vindt er een uniek concert plaats in de Avenue. We gaan tijdens dit concert honderd jaar terug in de tijd toen jazz nog in opkomst was. Cornetgoden als Louis Armstrong en Bix Beiderbecke gaven de richting aan en klarinettisten als Jimmy Dorsey en een jonge Benny Goodman. In de ritmesectie werd toen geregeld een bassax gebruikt en dit instrument werd vooral populair door de unieke Adrian Rollini, Coleman Hawkins. Harry Reser en Eddie Peabody waren op weg om banjofilmster te worden en de pianisten waren vaak klassiek geschoolde professors. 

Ensemble in stijl

“We gaan deze roaring twenties laten herleven in de Avenue met muzikanten die hier naadloos in passen. Klarinettist Bernard Berkhout was op zeer jonge leeftijd al veelvuldig te zien op televisie in de programma’s van Pim Jacobs. Bert Brandsma behoort bij de Europese top aan de bassax, en onze ‘eigen’ Peter Kanters maakt tegenwoordig internationale furore bij de Dutch Swing College Band.” 

Het concert wordt natuurlijk weer omlijst met interessante anekdotes. Uw gastheren zijn: Michael Varekamp en Harry Kanters.”

Waar: Avenue, Waterstraat 5 Breda

Wanneer: 26 februari van 11.00-12.30 uur.

Meer info vind je op de website van de Avenue