BUT Film Festival viert 18-jarig bestaan met mega BUTFF expo

Na achttien jaar heeft het BUT Film Festival eindelijk de volwassen leeftijd bereikt. Van 30 augustus tot en met 3 september vindt de achttiende editie van het festival plaats met het thema ‘Now we’re cooking!’.

Om de mijlpaal te vieren, presenteert het festival de ‘BUTFF EXPO’ bij Pier 15. In de skatehal presenteert BUTFF van 18 tot en met 20 augustus een unieke tentoonstelling met mega-banners die in de afgelopen jaren bij het festival te zien waren. Sommige van deze banners zijn meer dan 7 meter hoog en bevatten werken van verschillende kunstenaars, onder andere van Jeroen de Leijer. De officiële opening van de expositie vindt plaats op vrijdag 18 augustus vanaf 19:00 uur, gevolgd door een gratis vertoning van de film ‘Turbokid’,.

Een viering van eigenzinnige cinema

Het BUT Film Festival biedt een uniek platform voor filmmakers die zich buiten de traditionele grenzen wagen en experimenteren met visuele kunst en storytelling. Daarmee is BUT naar eigen zeggen het enige Nederlandse filmfestival dat gewijd is aan B-films.

Naast de filmvertoningen biedt het festival een rijkgeschakeerd programma vol performances, live muziek, kunstexposities en een selectie van hoogwaardige bieren om van te genieten. Het BUT Film Festival brengt een diverse gemeenschap van kunstenaars, muzikanten en filmliefhebbers samen. De vrije geest en artistieke expressie staan centraal.

Meer informatie vind je op de website van het filmfestival.