Movies on the Move in het zomerseizoen

Deze zomermaanden biedt IDFX een reizend filmaanbod aan, dat gratis te bekijken is. De locaties zijn origineel en variëren van een dystopische metaalwerf, een revival van de oude ZANETTI in de Stadsgalerij, een plantenkwekerij in Teteringen, en het skatepark! Onder het genot van een hapje en een drankje kun je op groot doek kijken naar 4 cultfilms op deze bijzondere locaties.

23 juni- ‘Wyrmwood’

Deze film wordt vertoond bij Ruskus Recycling – aanvang 20:30

Midden in een WASTELAND en industriële setting met gestapelde auto’s en grijpkranen op de metaalhandelwerf van Ruskus Recycling gaat IDFX de Australische post-apocalyptische horrorfilm WYRMWOOD op het grote doek vertonen. Ook vindt er een vette Drum & Base DJ- set van ABSTRACT plaats.

13 juli – ‘EX DRUMMER’

Deze film wordt vertoond bij de zomer van Zanetti, Stadsgalerij – aanvang 19:30

Zanetti was een kunstenaarscafé aan de haven in de jaren ’80, gedreven door Giny Canjels. The place to be voor de alternatieve scene zoals kunstenaars en studenten van de academie St Joost. Tijdens deze ZANETTI REVIVAL in de Stadsgalerij Breda gaat IDFX de muzikale film EX DRUMMER vertonen met veel zwarte humor. De speelfilm uit 2007 van Koen Mortier, is gebaseerd op het gelijknamige boek van Herman Brusselmans uit 1994.

28 juli – ‘Treevenge’ & Color out of Space’

Deze film wordt vertoond op de bijzondere locatie Kwekerij Biemans om 20:30

Ben jij ooit eens naar een filmvertoning op een kwekerij geweest? Nee? Nou dat is op 28 juli dus mogelijk. Tussen al het groen op kwekerij Biemans zijn 2 films te zien. Short film TREEVENGE met volop groen dat niet zo menslievend is en een bizarre sci-fi horror-nachtmerrie die zich afspeelt op het platteland: COLOR OUT OF SPACE. Deze film is geregisseerd door de legendarische Richard Stanley en is gebaseerd op het verhaal van H.P. Lovecraft.

18 augustus – ‘Turbokid’

Deze film wordt vertoond bj Skatepark 15 – aanvang: 20:30

De allerlaatste Movies on the move zal plaatsvinden bij Pier 15 tijdens de opening van de kunstbanners EXPO van BUT Filmfestival waarvan dit jaar die 18de editie plaatsvindt op 30 augustus tot 3 september. De film van deze avond is TURBO KID, een jaren ’80 avontuur met toegevoegde gore, BMX stunts, en het ziet er waanzinnig uit!

De buitenfilms starten zodra het donker wordt. Bij alle locaties zijn er diverse heerlijke drankjes en hapjes te koop.Kijk voor meer info op de site van IDFX Movies on the Move 2023 voor meer info over de locaties en films.