Klassiek concert Symfonisch Collectief Breda met toppianist Kasper Schonewille

Zondag 2 april brengt SymCo onder leiding van Amin Ebrahimi een energiek concert met de volgende werken:
Symfonie nr 7 opus 92 van Ludwig van Beethoven, door Wagner betiteld als ‘Apotheose van de Dans’. Wereldberoemd is het Allegretto, dat onder meer werd gebruikt in de film The King’s Speech.
We zijn zeer gelukkig met toppianist Kasper Schonewille. Zondag 27 februari was hij te gast in Podium Klassiek en in het blad LUISTER van december 2022 heeft wordt er een artikel gewijd aan Mendelssohn en Schonewille. 

Kasper op piano

Kasper zal het pianoconcert nr 1 opus 25 van Felix Mendelssohn-Bartholdy laten schitteren. Hij is de ideale vertolker van deze sprankelende muziek, met een vederlicht toucher en enorme brille. Hij bespeelt een Erard-vleugel, passend bij die tijd.

Visuele kunst in abstracte vorm

In januari presenteerde hij zijn cd, gewijd aan de pianomuziek van Mendelssohn. Deze is te koop na ons concert. De tekeningen die Kasper in Schotland maakte, terwijl hij de historische reis van Mendelssohn volgde, zullen als visuele kunst in abstracte vorm worden geprojecteerd. Deze twee grote werken worden geflankeerd door de ouverture uit Mozarts opera Idomeneo, een drama over een koning die zich gedwongen voelt zijn zoon te offeren.

Emotionele intermezzo

Van heel andere aard is het emotionele Intermezzo uit de opera Cavalleria Rusticana van Pietro Mascagni. Het verhaal, dat speelt in de Paastijd, gaat over een man die door de dienstplicht zijn verloofde verliest. Hoe zoet het intermezzo ook klinkt, in de opera is het de opmaat voor een duel als gevolg van bedrog in de liefde. De prachtige harppartij is in goede handen bij Oxana Thijssen.

Locatie: Huis van de Heuvel / De Vlieren, Monseigneur Nolensplein 1, 4812 JC Breda.
Aanvang: 2 april 16:00 uur

Meer informatie: Kijk op de website