Elmay Claassen deelt haar liefdesverdriet met de wereld in ‘Duizend stukjes liefde’

Je kunt je liefdesverdriet verwerken onder een dekentje op de bank met een flinke bak ijs erbij. Maar je kunt er ook over schrijven. De Bredase Elmay Claassen bracht haar gevoelens over liefdesverdriet samen in haar nieuwe bundel ‘Duizend stukjes liefde’

Of het niet eng is om jezelf en je gevoelens bloot te geven in een boek dat iedereen kan lezen? Elmay hield zich daar niet zo mee bezig tijdens het schrijven. “Omdat ik veel ook al zo lang geleden heb geschreven en dat is altijd in dagboekjes of veilig in een mapje op mijn computer blijven staan”, vertelt Elmay. “Toen ik het een aantal maanden geleden aan het bundelen was, zag ik het pas voor het eerst bij elkaar. Toen heb ik wel een paar keer getwijfeld van ‘Moet ik dit echt gaan doen?’. Toch is het gevoel altijd ‘ja’ geweest, juist omdat het zo kwetsbaar is.”

Trots

Die kwetsbaarheid is nu dus terug te lezen in haar nieuwe bundel, die Claassen in eigen beheer heeft uitgegeven. Iets waar de schrijfster trots op is. “Dat krijg ik nu ook van mensen terug, dat ze het ook een voorbeeld vinden van als je een droom hebt, dan ga ervoor. Ook al voelt het misschien te kwetsbaar om te delen of ben je bang dat mensen je stom vinden.”

De bundel ‘Duizend stukjes liefde’ van Elmay Claassen is nu online te koop of te verkrijgen in de boekhandel.