40 jarig jubileumconcert Strijkorkest de Camera in de Lutherse Kerk

Strijkorkest De Camera viert haar 40-jarig bestaan op 9 juni met een concert in de Lutherse kerk. Het thema is de Water Music van Georg Friedrich Händel. Het werd geschreven voor een feestelijke boottocht van koning George I over de Theems op 17 juli 1717. Water Music bestaat uit drie suites, die elk weer onderverdeeld zijn in kortere delen. Händel maakte gebruik van verschillende Franse en Engelse dansen waaronder volksdansen als de hornpipe (horlepiep) en de meer formele dansen van het hof (menuet). Om dit werk te kunnen uitvoeren heeft De Camera een select gezelschap van blazers uitgenodigd om het orkest te versterken

Lichtbeelden

Het concert krijgt een bijzondere dimensie door de lichtbeelden, die speciaal voor deze gelegenheid en dit werk ontworpen zijn door een team studenten van Fontys Hogeschool voor de Kunsten.

Strijkorkest de Camera

Strijkorkest De Camera is een kamerorkest waarvan de leden, voornamelijk vergevorderde amateurs, afkomstig zijn uit Breda en wijde omgeving. Het repertoire omvat vooral klassieke muziek van de vroege barok tot eigentijdse muziek. Gedurende zijn 40-jarig bestaan heeft het orkest een belangrijke functie vervuld in het culturele leven in de regio Breda. De Camera is in 1983 opgericht door Paul de Meyer, een gedreven musicus en viooldocent. Paul is vanaf de oprichting tot de zomer van 2017 de dirigent geweest van het orkest. Het orkest begon als een particulier initiatief voor een eenmalige uitvoering van de Johannes Passion. De samenwerking beviel dermate goed dat besloten werd samen door te gaan als strijkorkest. Sindsdien heeft De Camera veel koren begeleid, evenementen in en buiten de stad opgeluisterd, en eigen concerten gegeven. In de loop van het bestaan is een relatie aangegaan met Nieuwe Veste en zijn vele docentenconcerten, examens en andere evenementen begeleid. Sinds augustus 2017 is Tijmen Wehlburg de dirigent.

Meer informatie

Het concert vindt plaats in de Lutherse Kerk, Veemarktstraat 11 in Breda. Aanvang van het concert om 20.30 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via camerabredana@gmail.com en zijn ook verkrijgbaar aan de zaal, tegen contante betaling. Kijk voor meer informatie over Strijkorkest De Camera op de website.