Ontmoet de Nassaus bij Open Dag Stedelijk Museum Breda

Foto: Stedelijk Museum Breda

Zondag 17 december houdt het Stedelijk Museum een open dag dat in teken staat van het vernieuwde museum. Naast gratis toegang, biedt het museum allerlei activiteiten en rondleidingen.

Figuren als Willem van Oranje en Mencia de Mendoza verwelkomen bezoekers in het vernieuwde museum. Door de dag heen zijn er verschillende activiteiten, zoals het leren van eeuwenoude tafelmanieren of een quiz over het museum. Ook zijn er rondleidingen door kunstenaars en museummedewerkers. Door de dag heen zijn buttons te verzamelen bij de historische figuren die rondlopen.

Natuurlijk zijn alle lopende tentoonstellingen ook te bezoeken. Kleding tentoonstelling Gedragen Verhalen en mythische beeldende kunst verzameling ‘De Moederboom’ van José Maria Capricorne, bijvoorbeeld. Lees en bekijk hier een eerdere reportage over Gedragen Verhalen en een artikel over De Moederboom. Op verschillende data in december en januari houdt het museum ook instaprondleidingen. Hierbij neemt een museumdocent je mee het museum door. Inschrijven kan vanaf 15 minuten voor aanvang van de receptie.