Vakantiegangers trotseren snelwegen op Zwarte Zaterdag, maar vakantie is niet voor iedereen vanzelfsprekend

Deze zaterdag is één van de zaterdagen in het vakantieseizoen waarop grote drukte wordt verwacht op de wegen richting populaire vakantiebestemmingen. Maar niet iedereen heeft een fijne vakantie in het vooruitzicht. Er zijn namelijk veel gezinnen die dat niet kunnen betalen. Voor die gezinnen zet De Vakantiebank zich in. Zaterdag stonden de medewerkers en vrijwilligers van de organisatie bij de grensovergang bij Hazeldonk om aandacht te vragen voor hun missie.

“We grijpen altijd Zwarte Zaterdag aan”, vertelt Pim Loeffe van de Vakantiebank. De organisatie werkt samen met vakantieparken en eigenaren van vakantiehuisjes die hun accommodatie beschikbaar stellen voor gezinnen die rond de bijstandsnorm zitten. “Zoveel mensen kunnen niet op vakantie. Wij zijn de Vakantiebank en we doen er wat aan.”

Wensen van kind vervullen

De deelnemers van de Vakantiebank zijn dan ook erg blij dat ze op deze manier toch op vakantie kunnen. “Wat je vooral hoort is dat ouders, vaak ook eenoudergezinnen, zo blij zijn dat de kinderen een hele dag op pad zijn en zich vermaken. Ik zag laatst een quote van iemand die zei: ‘Ik wil de hele dag de wensen van mijn kind vervullen’. En dat is wat je voor een deel ook mogelijk maakt.