Wedstrijd tussen NAC Breda en RKC Waalwijk teruggezet naar oorspronkelijke datum

Supporterscafé Beatrix in het Rat Verleghstadion | Foto: Tijmen Moelker / BredaNu

De KNVB heeft besloten de Eredivisiewedstrijd NAC Breda-RKC Waalwijk terug te draaien naar de oorspronkelijke datum van zaterdag 26 oktober. Het besluit om de wedstrijd terug te verplaatsen is genomen na een open brief van supportersgroepen en Maczek Memorial.

De veranderingen in het speelschema van de Eredivisie veroorzaakten de verschuiving van de wedstrijd naar zondag 27 oktober. De verandering is veroorzaakt door Europese verplichtingen van verschillende clubs. Deze aanpassing stuitte echter op verzet van diverse NAC-supportersgroepen en Maczek Memorial. In een open brief aan de KNVB werd uitgelegd dat de nieuwe speeldatum samenvalt met belangrijke herdenkingen tijdens het bevrijdingsweekend. Dit leidde tot de schrapping van onderdelen van het programma. Waaronder het verhinderen van buitenlandse gasten, zoals de laatst levende soldaat die Breda heeft bevrijd.

De KNVB heeft de zorgen serieus genomen en na overleg met de gemeente Breda, NAC Breda en andere betrokken partijen, besloten de wedstrijd weer terug te zetten naar zaterdag 26 oktober om 20.00 uur. Deze beslissing is genomen om tegemoet te komen aan de verzoeken van de lokale gemeenschap en de organisatie van Maczek Memorial

Andere wedstrijden

Daarnaast zijn er aanpassingen doorgevoerd in de aanvangstijden van andere Eredivisiewedstrijden op zaterdag 7 december. Op verzoek van Go Ahead Eagles zijn de wedstrijden Go Ahead Eagles – N.E.C. en Heracles Almelo – Fortuna Sittard omgewisseld van starttijd. Het duel in Deventer begint nu om 16.30 uur, terwijl de wedstrijd in Almelo om 21.00 uur start.

De terugdraaiing van de wijziging voor de wedstrijd NAC Breda – RKC Waalwijk biedt opluchting voor alle betrokkenen en zorgt ervoor dat de belangrijke herdenkingen in Breda ongestoord kunnen plaatsvinden.