Prijzige werkzaamheden nodig aan Rat Verleghstadion: ‘Dit was wel even slikken’

Het Rat Verleghstadion | Foto: Tijmen Moelker / BredaNu

De gemeente Breda ontkomt er niet aan om het aankomende jaar werkzaamheden te gaan verrichten aan het Rat Verleghstadion. Uit een bouwkundige inspectie is gebleken dat zogenaamde oplegnokken onder de tribunes aan vervanging toe zijn. De gemeente is eigenaar van het stadion en zal dus met de conclusies in het rapport aan de slag moeten. Het prijskaartje is ook al bekend: 1,5 miljoen euro.

“Ik kan niet ontkennen dat het even slikken was”, geeft wethouder Jeroen Bruijns (CDA) toe na het zien van het rapport. Maar volgens Bruijns staat de veiligheid voorop. “Het is onze wettelijke taak als eigenaar om het stadion in een veilige staat te houden.” De gemeente verrekent de kosten van de werkzaamheden in de huurprijs van het stadion.

Tribunes buiten gebruik

Volgens de gemeente zullen de werkzaamheden aan het stadion in samenspraak met NAC Breda worden gepland. Behalve het vervangen van de oplegnokken, zullen ook andere herstelwerkzaamheden aan de constructie worden gedaan.

Naar verwachting duurt het per tribune zo’n 10 weken om de werkzaamheden uit te voeren. Binnen die periode kan de tribune vier weken niet gebruikt worden. De B-side en vak G worden tijdens de zomerstop onder handen genomen.

In het volgende seizoen zijn de hoofdtribune, eretribune en Vak I aan de beurt. De verwachting is dat sommige seizoenkaarthouders maximaal twee wedstrijden niet op hun vaste plek kunnen zitten. Voor hen worden noodtribunes neergezet. De seizoenkaarthouders zullen hierover later nog informatie per mail ontvangen.