NAC verliest bij terugkeer in Eredivisie, rood Mahmutovic

BredaNu
Rat Verlegh Stadion | Foto: BredaNu

NAC Breda is het nieuwe seizoen in de Eredivisie begonnen met een nederlaag. Tegen FC Groningen kwam het snel met tien man te staan en verloor het tamelijk kansloos met 4-1.

Het was het eerste eredivisieduel van de Bredanaars sinds 2019. Wel zonder uitsupporters, vanwege een straf die nog openstond. Die entree verliep al gauw dramatisch. Nieuweling Enes Mahumtovic kreeg na zes minuten al een rode kaart voor het vasthouden van een doorgebroken speler. De strafschop die daaropvolgende schoot Leandro Bacuna binnen. Met een man minder bleef NAC achter de feiten aanlopen. FC Groningen hield zonder groots te spelen de regie en kwam op 2-0 via Rui Mendes nadat een pass van Luciano Valente door de Bredase verdediging sneed, en even later kon Marcos Rente bij een hoekschop, hoog boven iedereen uit springen, om vrij 3-0 in te koppen. NAC kreeg in de eerste helft een enkele grote kans. Elías Már Omarsson kreeg de bal voor het inschieten na een indraaiende vrije trap. De IJslander stuitte echter op de doelman.

Snelle opsteker van korte duur

Waar de eerste helft al vlug een dramatische wending nam gaven de eerste minuten van de tweede helft een kleine mentale opsteker voor de ploeg van Carl Hoefkens. NAC kreeg een strafschop na een overtreding op Omarsson. Dominik Janošek bleef koel en scoorde. Dit bleef het enige wapenfeit van de Bredanaars in een helft waarin beduidend minder gebeurde en het tempo nog lager lag. Groningen kwam nog wel op 4-1. Na balverlies van NAC en een lange pass door het midden gaf Jorg Schreuders de defensie van NAC het nakijken en schoof de bal achter keeper Daniel Bielica.

Wil je niets missen van de ontwikkelingen rondom NAC Breda? Luister dan elke donderdagavond om 20:00 uur naar NACpraat op BredaNu.