NAC speelt oefenwedstrijd tegen Griekse subtopper

Op dinsdag 30 juli speelt NAC alweer de achtste oefenwedstrijd van de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Ditmaal is het Griekse Aris Thessaloniki de tegenstander. In een aardig gevuld Rat Verlegh Stadion wordt om half acht afgetrapt.

Er hangt een gemoedelijke sfeer in de lucht als de bal begint te rollen. Sommige NAC supporters staan met ontbloot bovenlijf op de tribunes. Anderen staan met vlaggen te wapperen of te zingen. De Grieken, hoewel minder in aantal, zijn net zo fanatiek aan het zingen. Al snel wordt duidelijk wie de boventoon voert in de eerste helft. Totdat de Grieken op voorsprong komen na een minuut of 25. Na de korte drinkpauze die daar op volgt weet NAC een paar kansen te creëren zonder succes. Als antwoord hierop wordt door Aris voor de tweede keer gescoord.

Teleurstelling onder Bredanaars neemt toe

De sfeer wordt steeds grimmiger op de tribunes tegen het einde van de eerste helft. Aan de gezichten van velen die hun club zijn komen aanmoedigen is duidelijk af te lezen dat boosheid en teleurstelling de sfeer beginnen te overtreffen. In de pauze wordt het ietwat ongezellig. De NAC supporters hadden genoeg van de provocerende Grieken en dit leidde tot een kort handgemeen. Snel na de pauze weet NAC dankzij een bal van Ómarsson te scoren. Daarna laat NAC Aris niet meer scoren en dus eindigt de wedstrijd in 2-1 voor de Griekse ploeg.

Positief ingesteld

Ondanks de nederlaag is de stemming bij de spelers van NAC niet slecht, bij hen lag de focus vandaag op specifieke punten vertelt Poolse aanvaller Kacper Kostorz:

“Ik beoordeel het oefenwedstrijd van vandaag positief , omdat we ons focussen  op de punten die door ons trainer worden uitgestippeld”

Kostorz vindt dat de spelers zich juist na de pauze hebben herpakt. De tweede helft bewijst dit volgens hem en hij blijft positief ingesteld:

“Na de pauze hebben we de zwakke punten opgepakt, en konden we in de tweede helft een mooi spel laten zien. We hebben nog twee weken te gaan voor de wedstrijd (tegen FC Groningen) gespeeld moet worden.  In de tussentijd spelen we nog een oefenwedstrijd dus ik blijf positief ingesteld”