NAC haalt Terence Kongolo terug naar de Eredivisie

BredaNu
BredaNu

NAC haalt Terence Kongolo terug naar Nederland. De linkspoot tekent een contract tot medio 2026. Daarmee haalt NAC een kampioen en een bak ervaring binnen. Kongolo maakte op 18-jarige leeftijd zijn debuut in het eerste van Feyenoord en op zijn 22ste verkaste hij naar AS Monaco voor vijftien miljoen euro.

Vanochtend maakte NAC Breda bekend dat ze zich hebben versterkt met de transfervrije Terence Kongolo. In 2017 werd de verdediger kampioen met de club uit Rotterdam en verdiende daarmee een transfer naar AS Monaco. Afgelopen jaar werd Kongolo door Fulham uitgeleend aan Rapid Wien.

Veel power en ervaring

De promovendus uit Breda was al even op zoek naar een verdediger met veel ervaring en power. Met meer dan honderd eredivisie wedstrijden en 46 wedstrijden in de Premier League, denkt technisch directeur Peter Maas de juiste kandidaat gevonden te hebben.

“We zochten nog een buitenkans qua ervaring en power, zodat onze staf meer ruimte heeft om te variëren. Terence kan achterin op meerdere posities ingezet worden. Dat geeft precies de extra mogelijkheden waar we naar op zoek waren. We geloven dat met de terugkeer van kampioen Terence Kongolo, we een goede toevoeging binnenhalen met het oog op handhaving in de Eredivisie”, aldus Maas.

Kongolo speelde voor clubs zoals: Huddersfield, Fulham en Le Havre. In totaal speelde Kongolo 279 officiële wedstrijden op het hoogste niveau. Door een aantal blessures heeft hij veel wedstrijden moeten missen. Ook kwam hij op het WK in 2014 uit voor het Nederlands elftal tegen Chili. In totaal speelde de nieuwe aanwinst van NAC vier wedstrijden in oranje.

NAC nog niet klaar

Dit is al de negende transfer van NAC deze zomer, maar ze lijken in Breda nog niet klaar op de transfermarkt. Trainer Carl Hoefkens hoopt nog op de komst van een nieuwe spits. Ook wachten ze op een uitgaande transfer van Aimé Omgba en verwacht Peter Maas nog een vertrek van aanvaller Roy Kuijpers.