Bredase ijshockeytalenten gaan internationaal

Bij ijshockeyclub de Yeti's in Breda loopt er heel wat talent rond. Twee van hen heten Max Cleton en Mason Slond. Zij kwam afgelopen april uit voor een Nederlands talententeam voor jongens onder de 13 jaar dat deelnam aan een jeugdtoernooi in Oostenrijk.

”Het is de laatste training van het seizoen voor de jeugd van de Yeti’s. De spelers krijgen de laatste instructies van de trainers en beginnen dan met het schaatsen van de ene kant naar de andere kant. Mason Slond was onderdeel van het team dat in Oostenrijk er stond. De ”rechterwing” (positie in het ijshockey red.) ”Ik vond het echt heel gaaf.” Max Cleton heeft zijn outfit van het Nederlandse talententeam aan. Afgelopen april zat hij nog in Zell am See voor het World Hockey Tournament. “Het was een toernooi met teams uit verschillende landen. We deden het wel goed maar we zijn niet heel hoog geëindigd.”, vertelt Max. Nederland eindigde twaalfde op het toernooi. Ondanks dat vond Max het ”super tof” om voor het Nederlands team te spelen.

Grote dromen

Mason houdt vooral van het grove werk. ”Het leuke is dat je een beetje jezelf kan zijn en een beetje beuken. Je kan je agressie er in kwijt. Max is vooral van alles een beetje: “Passen, scoren en checken (verdedigen red.) Lekker fysiek spelen.” Beide heren dromen van een carrière in het IJshockey. Beide roepen meteen de Amerikaanse National Hockey League (NHL) en anders zou Mason wel in Duitsland willen spelen en Max zou zichzelf willen zien in het eerste van de Tilburg Trappers.