Vertrouwen en NAC-gevoel voeren de boventoon op drukbezochte open dag van NAC Breda

Vier kinderen in NAC shirts juichen terwijl ze een spandoek met de tekst Hup Nac dragen.

Op zaterdag 10 augustus was het zover, de jaarlijkse open dag van NAC Breda. Een dag na de start van het nieuwe Eredivisieseizoen gooide NAC de deuren open voor supporters van alle leeftijden. Ondanks de nederlaag van een dag eerder bij FC Groningen (NAC verloor de wedstrijd mede dankzij een vroege rode kaart met 4-1) maakten de aanwezige supporters er een waar feest van.

In en rond het Rat Verlegh Stadion waren talloze activiteiten. Zo waren er optredens van meerdere artiesten, er stonden springkastelen en je kon er zelfs op de foto met het gouden schild. Dit schild won NAC na de promotie naar het hoogste niveau afgelopen seizoen. Het hoogtepunt van de middag werd echter in het stadion verzorgd. Hier lieten de selectiespelers zich begroeten door alle aanwezige toeschouwers.

Ondanks de nederlaag in de eerste wedstrijd is er veel vertrouwen in het huidige Eredivisieseizoen. Zo vertelde een supporter met een knipoog: “we zijn gisteravond niet heel erg goed begonnen maar ik heb er wel vertrouwen in dat we ons gaan handhaven. De start is heel erg moeilijk met topclubs, maar als je kampioen wilt worden moet je van iedereen winnen.”

NAC-gevoel

De supporters vermaakten zich heel erg goed op de open dag van NAC. Vaak met een koud drankje tegen de dorst, gaven velen aan het een geweldige dag te vinden. “Lekker, heerlijk. Gewoon lekker open dagje van NAC dadelijk met een biertje. Beter kun je het toch niet hebben?”, concludeerde een van de bezoekers. Ook de vele aanwezige kinderen konden zich uitleven op deze dag. Meerdere spelletjes zoals springkussens, levend tafelvoetbal en draaimolens waren populair.

Na een mooie open dag gaat NAC de Eredivisie vervolgen op zondag 18 augustus. In een op voorhand lastige wedstrijd zal Ajax dan de eerste tegenstander zijn die naar het Rat Verlegh Stadion komt.