18de Editie van hardloopwedstrijd De Tien Van ’t Aogje

De Tien van 't Aogje | Foto: Bas Geerts

Op zondag 15 september start de 18e editie van De Tien Van ’t Aogje plaats in Princenhage. Deze hardloopwedstrijd trekt jaarlijks vele deelnemers en toeschouwers.

De voorinschrijving voor zowel de 5 kilometer als de 10 kilometer is al gesloten. Dit is omdat het maximum aantal deelnemers is bereikt. Voor beide afstanden geldt een limiet van 400 lopers, die maatregel is genomen om de veiligheid te kunnen waarborgen tijdens de hardloopwedstrijd. Geïnteresseerden kunnen bij afmeldingen mogelijk nog een plek bemachtigen. De organisatie deelt updates hierover op social media (Facebook en Instagram).

Programma van de Dag

De 5 kilometer start om 13:00 uur, gevolgd door de 10 kilometer om 14:00 uur. De familieloop begint om 16:00 uur, met een gezamenlijke warming-up voor ouders en kinderen om 15:45 uur. Inschrijven voor de familieloop kan op de dag zelf, achter het Raadhuis. De wedstrijden vinden plaats over een parcours van 2,5 kilometer, startend vanaf de Haagsemarkt. De 5 kilometer deelnemers lopen twee rondes, terwijl de 10 kilometer lopers vier rondes afleggen. Deze hardloopwedstrijd biedt verschillende uitdagingen voor elke deelnemer.

De Tien Van ’t Aogje wordt georganiseerd door Stichting De Tien Van ’t Aogje. Die wordt ondersteund door een team van zes bestuursleden en ongeveer 75 vrijwilligers. Meer informatie over deze hardloopwedstrijd en de organisatie is te vinden op de website van De Tien Van ’t Aogje.