Groovin’

Groovin’

Groovin’ werd voor het eerst uitgezonden in de jaren tachtig van de vorige eeuw. Plaats van handeling was een eenvoudige, houten woonwagen van – toen nog – de Lokale Omroep Rucphen (L.O.R.) die zich op enkele meters afstand van de huidige locatie bevond.

De uitzendingen staan in het teken van de popgeschiedenis in de breedste zin van het woord. Ook is er regelmatig aandacht voor waar Elvis en consorten de mosterd vandaan haalden.

Soms graaft Groovin’ diep. We raken dan verzeild in de legendarische SUN-studio’s te Memphis, Tennessee. Of we passeren de ‘Crossroads’ en volgen de Mississippi-rivier stroomafwaarts om daar aan de hand van authentieke, zwarte (rhythm &) blues- en jazzopnamen op zoek te gaan naar de wortels van de rock-‘n-roll. Naast deze stijlen is er ook ruimte voor genres als country, folk en bluegrass, met tokkelende troubadours, sympathieke singer-songwriters en Vlaamse volkszangers. Bij tijd en wijle valt er te genieten van Nederlandse kleinkunst en Franse chansons (Piaf, Brel).

Tussen de nummers verschaft uw presentator informatie over de (soms rond een thema of actueel onderwerp) geselecteerde muziek.

Groovin’ is op BredaNu te beluisteren op woensdagavond van 21.00 tot 22.00 uur.