Tips voor het aanleveren van persberichten

Wil je nieuws aanleveren namens je organisatie? Dan is het handig om een persbericht te sturen. Persberichten bestaan er in verschillende soorten en maten. Hieronder lees je een paar tips om het voor jezelf en voor ons zo makkelijk mogelijk te maken!

De tekst

De tekst vormt de basis van je persbericht, want hierin lezen we precies wat je met ons wilt delen. Maak je bericht niet te lang, maar zorg natuurlijk wel dat alle belangrijke info erin staat. Bij voorkeur stuur je de tekst mee in een Word (.doc) bestand of als PDF. Nieuws aanleveren in een afbeelding is voor ons minder handig om te verwerken.

Beeldmateriaal

Een foto of afbeelding is altijd handig. Zorg ervoor dat de foto van voldoende kwaliteit is. Let op: bij foto’s heb je te maken met auteursrecht. Zorg er dus voor dat je 100% zeker weet of je de foto voor dit doeleinde mag gebruiken en dat wij het eventueel mogen publiceren. Stuur dus altijd een eigen foto mee, of overleg met degene die de foto heeft gemaakt. Als de naam van de fotograaf vermeld moet worden, zet dit er dan duidelijk bij.

Bestanden

Grote bestanden, bijvoorbeeld foto’s op een hele hoge resolutie of een filmpje, kun je meestal niet zomaar als bijlage van je mail meesturen. Grotere bestanden kun je aanleveren via een dienst als WeTransfer, of delen vanuit een cloudopslag zoals Google drive of OneDrive. Zorg dan wel dat de rechten van de map of de bestanden goed ingesteld staan, zodat we er ook bij kunnen.

Contactgegevens

Vermeld altijd even de contactgegevens bij je bericht. Bij voorkeur zowel een e-mailadres als een telefoonnummer. Op die manier kan de redactie je eventueel benaderen voor verdere vragen.

En verder

Nieuws aanleveren kan via redactie@bredanu.nl. We krijgen veel persberichten binnen, dus helaas kunnen we niet op elke mail reageren. De redactie selecteert de onderwerpen waar we iets mee gaan doen, we kunnen dus niet beloven dat we met je bericht aan de slag gaan. Persberichten worden zelden één op één doorgeplaatst, meestal schrijven we zelf een artikel aan de hand van de informatie die je aanlevert.

Zit je nog met een vraag? Neem dan contact met ons op!