Vliegtuigje neergestort op A58, piloot overleden

De snelweg werd na het ongeluk afgesloten. | Foto: Kacper Grochowina / BredaNu

Een klein vliegtuigje is woensdagmiddag neergestort op de A58 nabij de afslag naar Sint-Willebrord. Daarbij is de piloot van het toestel om het leven gekomen, zo meldt de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant.

De piloot was de enige inzittende van het toestel. Voor zover bekend zijn er op de grond verder geen slachtoffers gevallen. Wel liggen er veel brokstukken op de weg. Daardoor is de snelweg in de richting van Roosendaal afgesloten voor het verkeer. Later in de middag werd de snelweg ook in de richting van Breda afgesloten, zodat er onderzoek gedaan kon worden. Rond vier uur werd de A58 in de richting van Breda weer vrijgegeven. Naar verwachting blijft de snelweg in de richting van Roosendaal tussen knooppunten Princeville en knooppunt De Stok nog zeker tot 21:00u afgesloten.

In de buurt van de plek waar het vliegtuig is neergestort, ligt Breda International Airport (voorheen vliegveld Seppe). Het is onduidelijk of het toestel daar is opgestegen of er wilde landen. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Daarbij worden automobilisten opgeroepen om eventuele dashcambeelden te delen.