Politie zoekt getuigen van ernstig ongeval op A58 bij Zegge

Politie | Foto: BredaNu

De politie roept getuigen op die meer informatie kunnen geven over een ernstig verkeersongeval dat woensdagochtend plaatsvond op de A58. Een 24-jarige bestuurder van een zwarte Tesla reed rond 04:00 uur tegen zijn voorganger aan. Drie inzittenden van de andere auto raakten gewond.

Onderzoek naar de toedracht

Het verkeersongeval vond plaats net na 04:00 uur, ter hoogte van Zegge. De aangereden auto schoot vervolgens van de weg en botste tegen een boom. In deze auto zaten drie mannen van respectievelijk 56, 54 en 30 jaar oud, allen afkomstig uit de gemeente Woensdrecht. De slachtoffers werden met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht, waarbij één van de inzittenden ernstig gewond raakte.

Arrestatie en onderzoek

De bestuurder van de Tesla werd ter plekke door de politie aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. Om vast te stellen of de bestuurder daadwerkelijk onder invloed was, wordt een bloedproef afgenomen.

Getuigenoproep

De politie is bezig met een uitgebreid onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Daarom worden mensen opgeroepen die woensdagochtend iets opvallends hebben gezien. Specifiek zijn ze op zoek naar getuigen die de zwarte Tesla hebben zien rijden vanaf Breda of Etten-Leur en mogelijk vreemd rijgedrag hebben opgemerkt. Mensen met informatie worden verzocht contact op te nemen met de politie.

Dit ongeval heeft grote impact gehad, en de politie hoopt met getuigenverklaringen de oorzaak te achterhalen.