‘Nepagenten’ uit Breda en Teteringen aangehouden door politie

Foto: BredaNu

De politie heeft een 19-jarige man uit Breda en een 24-jarige man uit Teteringen aangehouden, nadat ze hadden geprobeerd om een vrouw uit Kampen te bestelen door middel van een babbeltruc. De aanhouding vond vorige week maandag plaats, maar werd deze woensdag bekend gemaakt door de politie.

Eén van de mannen belde het slachtoffer op, waarbij hij zich voordeed als medewerker van de politie. Hij vertelde haar dat er in de buurt nepagenten waren opgepakt. Daarbij zou een briefje zijn gevonden met de naam en het adres van het slachtoffer. Om de vrouw tegen deze nepagenten te beschermen, zou de man naar het adres komen om waardevolle spullen veilig te stellen.

De vrouw vertrouwde de situatie echter niet en besloot de echte politie te bellen. Die besloten de verdachte op te wachten en konden hem vervolgens bij de woning aanhouden. Ook een handlanger werd daarbij opgepakt.

Meerdere meldingen

In de auto van de verdachten troffen de agenten contant geld aan. Omdat de politie in de regio al meerdere meldingen had ontvangen, bestaat het vermoeden dat ze ook bij andere woningen zijn langsgegaan.

De mannen uit Breda en Teteringen zitten ondertussen niet meer vast, maar blijven nog wel verdachten in het onderzoek.