Milieustation Slingerweg sluit, Spinveld zeven dagen in de week open

Het milieustation aan de Slingerweg. | Foto: Tijmen Moelker / BredaNu

De gemeente Breda gaat het milieustation aan de Slingerweg sluiten. In de loop van 2025 moet het inzamelen van afval geconcentreerd worden op het andere milieustation aan het Spinveld.

Op het Spinveld kunnen inwoners nu zes dagen in de week terecht om hun afval in te leveren. Inn de toekomst wordt dat zeven dagen in de week. De sluiting van de Slingerweg wordt mogelijk doordat de gemeente op beide milieustations vanaf 1 januari stopt met het inzamelen van bedrijfsafval. Volgens de gemeente is dat namelijk geen taak voor de gemeente en kunnen bedrijven hun afval aanbieden bij marktpartijen.

Zonder het bedrijfsafval moet er meer ruimte komen op het Spinveld. Die ruimte is volgens wethouder Peter Bakker (GroenLinks) hard nodig: “Breda groeit, dus we krijgen steeds meer afval om te verwerken. Dat vraagt om een plan om beter om te gaan met grondstoffen en om de hoeveelheid restafval te verminderen.”

Wachttijd

De gemeente verwacht dat de nieuwe inrichting ook leidt tot het verkorten van de wachttijden voor inwoners. De locatie aan de Slingerweg zal niet helemaal buiten gebruik worden gesteld. De ruimte die daar vrijkomt, zal gebruikt worden voor het stallen van voertuigen en containers die nu nog op het Spinveld staan.