Magda Pattiiha benoemd tot leraar van het jaar

Magda Pattiiha, docent aan het Bredero College, is benoemd tot leraar van het jaar. Juf Magda geeft al zeven jaar les bij deze speciaal onderwijs middelbare school.

Een collega van Magda had een brief geschreven over waarom Magda leraar van het jaar moest worden. Iets waar al Magda’s collega’s en leerlingen volledig achter stonden. Hoewel Magda eerst heel verbaasd reageerde en alles rondom de nominatie niet van haar hoefde, realiseerde ze al snel dat ze met deze titel iets kon betekenen. Als ambassadeur van de school en het ‘leren leren’, waar Magda zich al langere tijd hard voor maakt, ging ze ervoor. Mensen in de omgeving van Magda vonden het alleen maar vanzelfsprekend toen ze de titel officieel kreeg.

Magda begon in 2004 in het regulier basisonderwijs als juf. Ze kreeg de eerste kriebels om het onderwijs in te gaan toen ze Indonesisch studeerde. Ze maakte destijds lesmateriaal voor verschillende lessen. Toen kreeg ze door dat ze onderwijs en werken met kinderen heel leuk zou vinden. Vervolgens heeft Magda de PABO gedaan. “Ik ben heel blij dat ik die keuze heb gemaakt”, vertelt Magda, “Want dit past heel goed bij me.”

Dit schooljaar is juf Magda’s laatste jaar. Dit jaar is ze ook geen leraar meer, ondanks dat dit het jaar is dat ze ‘Leraar van het jaar’ won. Nu heeft ze een coachende rol binnen de school en bereidt ze haar collega’s voor haar taken over te nemen. Ze is van plan hierna met een welverdiend pensioen te gaan, maar denkt nog weleens op school langs te komen. Haar collega’s en leerlingen zeggen haar nu al te missen.