Bredaas Intro Festival nu voor alle studenten: ‘Wij hebben gezegd kom erbij’

De 29e editie van het Intro Festival Breda heeft afgelopen donderdag weer plaatsgevonden. Sinds dit jaar zijn zowel mbo- als hbo-studenten van de partij. Het festival moet ervoor zorgen dat studenten kennis maken met de stad én met elkaar. 

Vorig jaar waren de eerste mbo’ers uitgenodigd voor het voormalige hbo INTRO Festival. Het ging toen om een proef, geeft Ruud Walenberg van organisatie INTRO Festival aan. “Vorig jaar hebben we een pilot gedraaid met De Rooi Pannen en Curio. Toen mochten er een beperkt aantal studenten naar het festival komen. Dit jaar hebben we het helemaal opengegooid.” De organisatie ziet dan ook een stijging van het aantal bezoekers dit jaar. “We zien in de aantallen dat er best veel mbo-studenten zich hebben aangemeld. Volgens mij hebben we het over 25 procent meer aanmeldingen vanuit het mbo.”

In de smaak

De proef van vorig jaar is bedacht door een ander INTRO festival in Den Bosch. “Daar zijn de mbo-studenten al langer onderdeel van het festival. Wij hadden ook bij de gemeente aangekaart dat wij van plan waren dit in Breda te voeren.” De pilot bleek zo goed te bevallen dat de organisatie heeft besloten om het festival toegankelijk te maken voor de mbo’ers. “In de evaluatie achteraf hebben we goed overleg gehad met alle stakeholders, onderwijsinstellingen en de gemeente. Zij juichen dit alleen maar toe. Zij willen net als wij dat het een festival is voor alle studenten van Breda”, aldus Walenberg. Studenten van Avans Hogeschool, Breda University of Applied Sciences (BUas), Curio en De Rooi Pannen zijn vanaf nu welkom bij het festival.

De organisatie en Walenberg hopen dat deze verandering een mooie opstap is naar volgend jaar. “Het feit dat ze het gevoel krijgen ook als volwaardige studenten behandeld en benaderd te worden, is alleen maar positief.”