Breda onderzoekt haalbaarheid om woonwagenstandplaatsen uit te breiden

Het stadskantoor van de gemeente Breda | Foto: BredaNu

De gemeente Breda onderzoekt de mogelijkheid om 26 nieuwe woonwagenstandplaatsen te realiseren. Eerder onderzoek toonde al aan dat er, net als in andere Nederlandse gemeenten, behoefte is aan meer standplaatsen.

De gemeente heeft al een eerste onderzoek gedaan en daaruit bleek dat er op 7 van de 15 woonwagenlocaties binnen de gemeentegrenzen een mogelijkheid is om het aantal standplaatsen uit te breiden. Of het ook daadwerkelijk haalbaar is, zal de komende tijd worden onderzocht.

Wethouder Arjen van Drunen (PvdA) erkent dat de gemeente in het verleden onvoldoende oog heeft gehad voor de specifieke behoefte aan woonwagenstandplaatsen. Het creëren van extra standplaatsen moet daar verandering in brengen. “Dit doen we door op verschillende bestaande woonwagenlocaties in onze stad, dorpen en wijken plekken toe te voegen. Daarnaast maken we bij grote gebiedsontwikkelingen ruimte voor wonen in familieverband en maken we het splitsen van bestaande woonwagenlocaties mogelijk”, licht Van Drunen toe. Met deze stap wil de wethouder bijdragen aan het behouden van de cultuur van woonwagenbewoners.

Klankbordgroep

Daarnaast heeft de gemeente een klankbordgroep opgezet met vertegenwoordigers van diverse woonwagenlocaties. Ook zijn de toewijzingscriteria voor standplaatsen vernieuwd.