Afslag Graaf Engelbertlaan naar Graaf Hendrik III laan weer geopend

De kluifrotonde bij de Graaf Hendrik III Laan en Graaf Engelbertlaan. | Foto: Maarten van Riel / BredaNu

Na enkele maanden afgesloten te zijn geweest, is de afslag van de Graaf Engelbertlaan richting de Graaf Hendrik III laan weer geopend. Automobilisten konden ruim 3 maanden geen gebruik maken van deze afslag, doordat een zogenaamde kluifrotonde aan werd gelegd. Het gaat om twee geschakelde rotondes.

Het kruispunt is aangepakt vanwege de verkeersdrukte. Volgens de gemeente Breda was het zo druk geworden, dat de maximale capaciteit van de zuidelijke rondweg is bereikt. Wethouder Arnoud van Vliet (VVD) is in ieder geval blij dat het kruispunt op de schop ging, zei hij bij aanvang van het project: “Deze turborotonde zorgt voor een betere en veiligere doorstroming. Niet alleen voor auto’s, maar ook voor fietsers.” De veiligheid wordt met name verbeterd doordat er meer afstand tussen auto’s en fietsers komt.

De werkzaamheden zijn nog niet volledig klaar. De toerit naar de A16 zal van 5 tot en met 30 augustus nog afgesloten worden. In deze periode wordt de laatste hand aan de werkzaamheden gelegd.